Timelapse - Atacama

01. září

Úžasné časosběrné záběry natočené v poušti Atacama

Atacama, zvaná také Puna de Atacama, je nejsušší poušť na Zemi, která se nachází v Jižní Americe. Poušť se táhne na 1 000 km okolo Pacifiku od jižní hranice horského státu Peru až do centrálních oblastí Chile. Místy zasahuje až 100 km do vnitrozemí až na úpatí Západních Kordiller a dosahuje nadmořské výšky 5000 m. Prší zde velmi zřídka; je udáváno, že v jejím středu se nachází oblasti, kde podle měření neprší po stovky až tisíce let

9.6 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 11 563x Hodnocení: 9.6/10 Komentářů: 27 Kategorie: video

Značky: příroda , timelapse , jížní amerika , chile , časový úsek , hvězdy , poušť , obloha , peru

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Krása, nic hezčího jsem neviděl... U videa jsem si uvědomil jak je ta země krásná
Krása! Jak u nás na mostecku.
https://www.youtube.com/watch?v=Wum94f9ZndA
Super dokument .
Mě se líbí toto video kde synek letí dronem na prohlídku takové menší lodičky. https://www.youtube.com/watch?v=3gt3SMj1xIw&t=594s Myslím že tak ještě před deseti lety by jsme si mohli o takových záběr nechat jenom zdát.
hodí se k tomu https://navratdoreality.cz/faithless-feat-dido-one-step-too-far-2939.html
Nejsušší poušť a první záběr na vodní hladinu, pak hory a kus ledu 😄 😄 Každopádně nádhera 🙂
Na můj vkus je tam málo klokanů.
nádhera, 0:40 ta mléčná dráha jde tam tak vidět pouhým okem nebo je to zásluha jen nějakých filtrů délky expozice atd ?
Podle mě tam jde vidět i pouhým okem. Světelné znečištění tam bude asi nulové, tak by měla jít vidět okem jako např. v Norsku. Ale samozřejmě nebude vidět tak krásně jako zde na videu..
Souhlasím, že jsou záběry úžasné, nicméně si myslím, že by to měl každý posoudit sám za sebe...
Pada mi brada
Tomu moc nerozumím... Nemyslel jsem to nijak zle, jenom se mi víc líbí Košíkovo popisky. Ten většinou jenom napíše, co v příspěvku je a nijak to sám nehodnotí. Když k tomu napíšeš své hodnocení, tak jenom dáváš prostor pro hejt lidem, kteří věc nevidí stejně... Ale znovu opakuji, že tady souhlasím, je to fakt pecka. Nudím se, tak píšu hovna, nebij mě za to...
V době, kdy nikdo neřekne přímo co si myslí a raději jen mlží, je to Blacku příjemné osvěžení. Myslím, že kdybychom si odpustili tyhle zbytečný korektnosti, dohodli bychom se navzájem mnohem rychleji a bez zbytečných šumů. A ty záběry jsou skutečně úžasné.