Bitvy v historii lidstva

18. dubna

Youtube kanál Cottereau vytvořil mapu s každým válečným konfliktem, který má svůj článek na Wikipedii. Jde o celkem 10 624 bitev a válek, které byly posbírány z wiki stránek v těchto jazycích: angličtina, francouzština, němčina, španělština, portugalština, italština, arabština, čínština, ruština, řečtina, turečtina, chorvatština, japonština, dánština, norština, slovenština, holandština, polština, maďarština, čeština, hindština, hebrejština, baskičtina, bulharština, rumunština, katalánština, finština, švédština, vietnamština, perština, indonéština a korejština. 

Každá dnešní země je tam uvedena i se svými předchůdci, například: Turecko (Seleukovská říše, Osmanská říše), Francie (Franská říše, První Francouzské císařství), Německo (Rýnský spolek, Německé císařství), Španělsko (Asturie, Kastilské královstí), atd.

 

Nejvíce bitev se podle Wikipedie uskutečnilo v Evropě, což je dáno i zákazem této stránky v Číně a Turecku a nedostatkem dokumentace vojenských záznamů v některých zemích.

 

Hudba: Hans Zimmer - "Imagine the Fire"

8.6 /10

košík

Zhlédnuto: 21 658x Hodnocení: 8.6/10 Komentářů: 50 Kategorie: historie

Značky: konflikt , svět , válka , zajímavost , armáda , animace , souboj , bitva , planeta , lidstvo

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Počítají se nám husiti? A proč není Itálie s Římskou říší když je Francie s Franckou říší a Německo s Rýnským spolkem?
U nas nejvice vymlacene misto na svete?Třeb to byla evoluce a jsme dneska na špici na naší planetě.
Ty vole a nebojoval v těch bitvách za Francii náhodou statečný rytíř Godefroy de Montmirail se svým sluhou Jacquouillem? Protože ty čísla jsou nějaká podezřelá.
Okééééééééj parchantě
Stůj plechový oři, sic tě ve dví rozetnu! 😃
Přehled nejproblémovějších národů..
Francouzi vyhráli nejvíce bitev v dějinách lidstva? Proher bude víc jak výher všech dohromady.
Ale tak než to tam převzala vláda lidu, tak to nebylo tak špatný.
  • RUL
  • 18.04.2020 20:56
Docela by mě zajímalo, jaká bitva se odehrála na Aljašce. 😃 Jinak Frantíci byli vždy neskuteční vředi.
II.světová, Bitva o Aleutské Ostrovy.. Díky, protože díky tobě sem se nakonec přemluvil to hledat 🙂
Dobrý postřeh. Ten puntík uprostřed Aljaškt asi bude blbě. V roce 1943 se amíci s kanaďanama poprali s japončíkama o ostrov Attu, který je hodně jinde.
ty podle me je ten puntik doprostred protoze vseci vi kde je aljaska kdyby to dali nekam na malicky ostruvek tak nikdo nebude vedet vocogo. no ikdyz mozna asi ne kdyz amici dementi nevi kde je CR 😂
Francouzský YT kanál "Cotterreau" spočítal bitvy na wiki a že Francie vyhrála nejvíc bitev. Stopnul jsem video v roce 777, poslední Sparta (23) Stopnul jsem video v roce 778, poslední Francie (24) Wikipedie říká: 15. srpna 778 – Zadní voj franského vojska včetně jeho velitele Rolanda byl pobit Basky v průsmyku Roncevaux, což se stalo námětem středověkého eposu Píseň o Rolandovi. To je jako když si 80% řidíčů o sobě myslí že jsou nadprůměrný řidič... 🙂
Je vidět, že na Slovensku žádný bitvy nebyly. Jsou to zbabělci.
  • Aim9
  • 19.04.2020 00:33
Mas pravdu, v europe je uz len jeden zbabelejsi narod nez my. Ti ktori povstali dva dni pred koncom vojny, ked boli rusi v berline a hitler po smrti. Predtym v 38 mu ochotne venovali vyzbroj.
Věděl jsem, že se chytnes jak buzerant na prdel zrovna ty.😁😁
no,je kokot za to že to napsal, ale ty jsi větší za to čím jsi reagoval, "my" jsme se aspoň nepřidali na stranu fašistů.
Obsadenim CR, Hitler ziskal, vyrazne a hodne. Obsadenim SR naopak vyrazne stratil. Vy ste jeho usiliu pomahali, Slovaci pomahali spojencom. To je fakt.
kdyby tam aspon byly ty hlavni bitvy napsany s datem a kde, by si z toho clovek neco odnesl, takhle celkem zbytecny
No nevim, jsou tam např. započítané i všechny bitvy v Česku během velké máselné krize v roce 2017? Třeba jako bitva u Kaulfandu či bitva u Lidlu?
zapomněl jsi na bitvu o coco banány