Vzdušné síly Armády ČR

08. června

ČR: Vypálení 128 neřízených raket S-5 ráže 57 mm ze dvou bitevních vrtulníků Mil Mi-24 ve Vojenském výcvikovém prostoru Libavá. 

Hlavní výzbroj tvoří dvojhlavňový kanon GŠ-23 ráže 23 mm. Na čtyři závěsníky pod krátkými křídly lze podvěsit raketnice s neřízenými raketami (4 bloky UB-32, každý s 32 raketami S-5), protitankové řízené střely, pouzdra s kulomety, čtyři letecké pumy 100 nebo 250 kg, případně dvě 500kg pumy nebo stejný počet napalmových nádrží.

Loni v listopadu Babiš uvedl, že dva ze 17 dosluhujících vrtulníků by věnoval policii a tím by se ušetřilo. Tuto informaci o Mi-24 ještě ten den korigoval Hamáček, když uvedl, že pro tyto stroje nemá policie využití. Ministerstvo obrany nakonec definitivně schválilo nákup 12 vrtulníků ze Spojených států - osm víceúčelových vrtulníků UH-1Y Venom a čtyři bojové vrtulníky AH-1Z Viper. Všechny stroje by měla česká armáda dostat v roce 2023.

6.9 /10

košík

Zhlédnuto: 23 801x Hodnocení: 6.9/10 Komentářů: 122 Kategorie: technika

Značky: česká republika , střelba , army , armáda , vrtulník , cvičení , raketa , výzbroj

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Nejnižší nezaměstnanost v Evropě, rychlý růst HDP a tyhle píčoviny společně s nejvyšší korupcív EU si můžeme dovolit.
Prý jsou to takový kriply, že když jim dochází palivo tak ti tam zabliká jedna kontrolka a to je všechno. Že pilot absolutně neví kolik paliva má v nádrži.
Nechápu, kdo vybíral tyhle sračky. Hindy jsou víceúčelové bitevníky, proč se nezajímali alespoň o AH-60L, či jinou modifikaci UH-60, která je HINDům blíže než Viper nebo Venom.
To nikdo nevybíral. To nám Rusáci dali v rámci deblokace dluhu vůči nám.
Píšu sračky. Teď mi docvaklo, jak jsi to mysel.
z ACR je mi kompletně na nic. Jako koupit cizí technolgie - OK. Ale ze neumíe vyrobit auto nebo dělo? wtf??!
Ale my to všechno vyrobit umíme. Vyrábíme L-159, které používá celý svět, včetně Ruska nebo USA. Tady jde o to, že my tady musíme nakupovat zbraně od zbrojních gigantů. Kdyby jsme si dovolili vyrobit nedejbože státní bojovou stíhačku, tak by se to nelíbilo spousta lidem, kteří by tak přišli o prachy.
Tady jsou všichni chytří jak rádio, ale kvér přitom drželi možná tak v Call of Duty
Někde jsem viděl zajímavý rozhovor o tom kolik má vlastně naše armáda bojovníků... Myslím, že tam padlo číslo cca 4000. Zbytek právníci, údržbáři, lampasáci... Když si k tomu připočteme, že vlastenectví je dneska už skoro sprosté slovo, tak s touhle výchovou by z dnešních 18-25 let starejch kluků byl ochoten bránit zemi kdo? A kolik z toho zbytku by to dokázalo?
Mně se v tomhle strašně líbí model Švýcarska... vojna na 3 týdny a pravidelná cvičení, do zahraničních misí se neserou a když už, tak beze zbraní jako vyloženě humanitární pomoc, ale v případě ohrožení maj přes milion mužů ve zbrani ochotných a vycvičených bránit zemi...
4000 je samozrejme blbost.
stačílo by použiť propagandu cez youtuberov, trendsetterov, influencerov ...sice to decka nezocelí fyzicky, ale aspoň by sa hodili do prvej lajny ako kamikaze, lebo v hlave by mali zeleno
ve skutečnosti je to cca 7000. tedka se měl delat CAD, a tam chteli po nás 500 lidí. Nedalo se to dohromady.
někdy po r. 2005, když se z naší Army stala profesionální, prováděla armáda nábor. Nova u toho nesměla chybět a ta kromě kliků, dřepů a pod. jsme si také poslechli dva uchazeče o novou práci.
Ti totiž odpověděli na ladené otázky celkem totožně. "Proč jdete do armády ?" "Tak plat, sociální jistoty, příspěvek na bydlení.." "A je vám jasné, že v případě potřeby budete muset bez váhání na rozkaz nasadit svůj život?" "To by se ještě vidělo.." Uběhlo 15 let. Nic se v tomto národě nezměnilo.
vymrdanejch třicettřidesitkovejch 470 znaků s prehistorickou úpravou textu.
Pěkná pláň...
Když by každý na ten cíl vysypal kubík šutráků, tak by to bylo lacinější a učinnější.
  • Otak
  • 08.06.2020 18:00
No hodně z vás tady trvdí, že by naše malá armáda nic ubránit nedokázala, kdyby došlo na nejhorší. Jenže už vám nedochází, že v případě války se mobilizuje. Každej trochu schopnej by dostal do ruk zbraň, trochu by potrénoval a už by šel. Těch zbraní pro jednotlivce je ve skladech dost. Když by byla opravdová válka, tak by to byl strašnej bordel a na moderní technologie by se asi nedalo úplně spoléhat.
  • Otak
  • 08.06.2020 18:01
Nakonec jde vždy o chlapy se zbraní, kteří vejdou na dobyté území. Armáda udržuje know-how. Ostatní evropské země, které jsou na tom na počet obyvatel obdobně jako my, mají i početně srovnatelné armády.
ale kdepak..ve skladech je tak akorát hovno..vše je rozprodané. výrobní kapacity nejsou..byli by jsme totálně v hajzlu.
Hodně štěstí v dnešní době někoho dokopat bránit. Neměl bys šanci. Dělilo by se to na dva tábory, lidi, co chtějí bránit vlast a lidi, kterejm je to u prdele a s těma neuděláš nic.
  • Otak
  • 08.06.2020 18:20
Ty zbraně jsou. Staré vz58. Ne vše se rozprodalo. A to není nějaký kec, co bych si tu vymýšlel, nebo to od někoho zaslechl. No a nevím, jestli by to bylo lidem tak u prdele, kdyby už šlo o všechno. Zas tak moc bych nás nepodceňoval.
Válka by si pro tebe stejně přišla až domů. Můžeš jít bojovat a dát rodině čas aby unikla, nebo čekat a bídně zdechnout s nimi. Záleží jen na tom, jak velkej jsi sobec a zbabělec. Bavíme se samozřejmě o konvenčním konfliktu. Ten by byl ale díky technickému pokroku neskutečně nákladný. Otázka tedy je, jestli se teď nepůjde spíše cestou vnitřního rozvracení států.
na sk pan galko ako minister popredaval samopaly za šrotovnu cenu ... použijeme utočne ovce s priebežnym doplnanim zozadu
Ti lidi co by nešli bojovat by ti vyrabovali ještě tvůj barák. Se podívej na první díl "zdivočelé země" tam je to názorně ukázaný.
Jakou vlast? Myslíš bránit ty kurvy co sedí v senátu a v parlamentu? Ovšem ze by 80% lidí zdrhlo k nepříteli a to at už na západ nebo na východ. Ja bych za tuhle republiku nehodil ani korunu do kašny natož ji bránit. Vzal bych do prvni linie všechny z parlamentu a celkové vlády... beztak jich tam sedí moc.
  • bzum
  • 08.06.2020 17:44
Vrtulníky nelítají. Jsou tak ošklivé že je země odpuzuje