Výbuch plynu v Prešově

06. prosince

6.prosince 2019, Prešov, SLOVENSKO: V paneláku na prešovském sídlišti 3 došlo někde mezi 9. a 12.patrem k výbuchu plynu. Zatím je potvrzena jedna oběť - muž, který skočil z hořícího bytu. Exploze nastala dnes po poledni a hasiči momentálně bojují s ohněm. Zřítila se konstrukce schodiště a hrozí pád celé budovy. Několik osob je uvězněných na střeše. 

9.0 /10

košík

Zhlédnuto: 25 925x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 101 Kategorie: galerie

Značky: destrukce , oheň , slovensko , přešov , exploze , výbuch , plyn , požár , sídliště , panelák

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
No když vidim ty betonové obvodové panely odmrštěné výbuchem z několika pater, trosky rozmetané stovky metrů daleko, tak to musel být pořádnej výbuch. Kdyby to byl cihlový barák, jaké se často staví dnes, tak už je stopro na zemi
Tj. Ten barák musel byt plynem naplněnej jak pouťový balónek. Divný, že to nikdo necítil, Ten plyn tam musel utíkat x hodin, aby udělal tohle.
Navíc je dost možný, že únik plynu byl na hlavním rozvodu v přízemí. Ten oheň by tomu nasvědčoval. A schodišťovou šachtou pak vystoupal do posledních pater, kde se hromadil.
Plynem to cítit bylo už z venku, na CRo byl rozhovor s nějakou babkou, která šla i přímo za těma dělníkama jim to říct a ty ji poslali dopici, že na to jsou normy a vše mají ohlidane.
Jj, to jsem pak taky četl ve zprávách. Měla se vysrat na ty debily a rovnou volat havarijku plynáren, či hasiče. V tom baráku musel být neskutečný smrad z plynu, když výrazně překročil spodní mez hoření/ výbušnosti. (4,3% v objemu vzduchu)
ty seš jak vyšetřovatel leteckých nehod čoveče😄
Ten náš je těškej a drží se u země.
A šetření teprve začalo, fake babka má jen uklidnit veřejnost bezprostředne po výbuchu.
Však to říkali v televizi, že panelák je na takový výbuch stavěný a že to odmrštilo jen panely, které nejsou nosné.

Zobrazit celou diskuzi