Továrna Tesla v Berlíně

03. dubna

Prohlídka továrny Tesla Gigafactory v německém Berlíně, která byla otevřena 22. března 2022 po dvou letech výstavby. V současné době se v tomto areálu o rozloze 3km² vyrábí pouze Model Y, ale co nejdříve se zde začne vyrábět Model 3. Jedná se o čtvrtou obří továrnu společnosti Tesla.

7.3 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 7 539x Hodnocení: 7.3/10 Komentářů: 23 Kategorie: technika

Značky: německo , dron , tesla , výroba , továrna , elektromobil , letecké záběry , gigafactory

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Vím že je to promo, ale čekal bych, že týpek s buchtou v tom kontrolním tunelu budou mít nějaký polarizační brejle....takhle bych to viděl po měsíci na slepeckou hůl 😃
  • Joan
  • 04.04.2022 03:52
podle průzkumu 85 % nemců nechce elekromobil , přesto Tesla dostala dotace miliony euro na vystavbu, a loni se prodalo v Evrope asi dvacetinasobek Porsche Taycan, oproti adekvatnimu modelu Tesly !
Taycan jako kazdy tenhle srac s lithiovejma baterkama je na dalkovou jizdu pouzitelnej tak do 120km/h kdyz nechces jezdit od nabijecky k nabijecce. Za ty prachy nic moc
Pár maníků jsem tam zahlédl, tak neplašte.
No viděl jsem dokument Švéd v ziguliku je to dokument o největší fabrice v Rusku, totální ostuda a v podstatě se tak děje co s ruskou armádou na Ukrajině. Lenost, neschopnost, krást a ožrat se. A podívám na západ třeba do Audi tam jsem přímo byl. No prostě krásné Rusko něco pro neschopné komunistické dřeváky jako třeba, cylus, si strč reklamu, homouš heimdel, titanius ocucej! Raději budu v nato a doufám, že tito prorusky dřeváci odtahnou do svého ruského ráje.
teď jsem to dokoukal a tak nějak sem si představovla že to tam chodí.Zásek
A teď na porovnání do Ruska kouknout jak na starém pařezu vyklepávaj modernizované Buchanky.
pusť si dokument Švéd v ziguliku. (Hrají tam titanius a homouš heimdel a dělají že něco dělají.)
Gigafactory má 3km2 tzn. 3 000 000 m2... 4k má pomalu hala ve které pracuju a ta je velká jak prvních 30 vteřin videa 😁
Moje chyba, díky, opraveno 😉
Elektrické auta v dnešnej podobe sú slepá ulicka 👎
Jojo a ten hloupý Musk proto postavil už 4. továrnu 😀.. Elektrická auta jsou jen otázka času (elektrifikuje se čím dál více věcí), ale bohužel se v tomto případě tlačí moc na pilu.
Asi tlačí opravdu moc, ale ty kecy dementů nechápu. Všechno je vždy lepší pohánět elektromotorem, čistota, jednoduchost, výkonnost, spolehlivost a výdrž to vše je lepší vůči spalovacímu motoru. Ale někoho vzrušuje jeho smradlavé hlučné TDI. Spíš na nic jiného nemá.
Svým způsobem už to přiznávají i činovníci z Bruselu. Nedá se říct vysloveně slepá ulička, ale bude to jen jedna z více možností pohonu a jako si dnes lze vybrat benzín, naftu, hybrid, plyn, tak k elektrice se přidá ještě vodík a čertví, co ještě, každopádně bateriový elektropohon nebude dominovat, zůstane jako specifická možnost na město a krátké cesty.
Navíc vzhledem k rostoucím cenám surovin k výrobě aku a cenám elektřiny nikdy nebude bateriový elektropohon levnou variantou, jen naivové si myslí, že elektroauta zlevní. Právě naopak. Pro soukromou klientelu budou elektromobily zboží jen pro bohaté z vyšší třídy. Jen vyšší střední se v pár procentech zmůže na sem tam menší přibližovadlo na cesty po městě, do práce a kolem komína.
Nižší střední třída zůstane u spalováků, možná plynu (až jak to s Putlerem dopadne), až spalováky definitivně skončí, budou si je lidi opečovávat do rozpadu a na nižší třídu a socky v lepším případě zbudou plečky na dojetí a jinak hlavně MHD ve městech. mimo město pak dálkové busy a vlaky.
To ale potrvá ještě tak 20 let, než se k takové situaci dostaneme.
spalování fosilních paliv je slepá ulička. musí se najít alternativa
el auta jsou dobry do mesta jako druhy auto. kdy si to nabijes doma. je to modni zalezitost a moznost se dneska predvyst. pak mas po svete ruzny dotace a ulevy. tlaceni zelenych mozku jejich gretenskych vizi me sere a jdi do pici
Chapu, ze pro buraka s tdickem je svezeni v el aute jako z jinyho sveta. Nam co mame moderni silny benzin to zas jako takovy terno neprijde
Až to tu převezmou stroje, úplně vidím, jak tam kompletují Terminátory.
Stejně dopadne jak ta pardubická.
Z té bude příští rok novej bytovej komplex. Jsi krutý 😞