Se7en

10. listopadu

Pár obrázků z natáčení kultovního thrilleru Sedm/Se7en z roku 1995. 

Zajímavosti z natáčení:

*Natáčelo se v Kalifornii a Pensylvánii. 

*Leland Orser (hrál toho týpka, co musel opíchat k smrti prostitutku) se na svou traumatickou scénu ve vyšetřovací místnosti připravoval tak, že nadechoval a vydechoval rychle, aby jeho tělo bylo přeplněno kyslíkem, což mu umožnilo hyperventilovat (druh dýchání, který je výrazně hlubší nebo rychlejší oproti normálnímu dýchání) po dobu natáčení. Také nespal několik dní, aby dodal své postavě dezorientovaný pohled.

*Brad Pitt při natáčení honičky uklouzl, prorazil rukou skleněnou tabuli a poranil si šlachu. Během několika dní byl herec zpátky na place, ale s rukou v sádře. Nebyl to zásadní problém, protože jeho postava se měla podle scénáře zranit, jenom né na ruce. Stačila ovšem drobná úprava scénáře.

*Do role Viktora, hříšníka lenosti, chtěl režisér David Fincher obsadit herce velmi vyzáblého. Na konkurz se dostavil herec Michael Reid MacKay, který v té době vážil necelých 41 kg. Herec roli dostal a režisér mu ze srandy při odchodu řekl, že by měl ještě do natáčení něco málo zhubnout. MacKay se na natáčení dostavil s váhou 38 kg. Jeden z triků, který jeho postavu dělal ještě více děsivě vyhublou, byly umělé zuby nasazené na hercův chrup, které opticky zmenšily jeho hlavu. 

*Brad Pitt  (Mills) se při natáčení seznámil s Gwyneth Paltrow (Tracy), která ve filmu hrála jeho manželku, a stal se z nich pár. Později se dokonce zasnoubili,  v roce 1997 se ale rozešli.

*Předtím, než Kevin Spacey (John Doe) začal natáčet svou první scénu, zeptal se režiséra Davida Finchera, jestli si má pro svou roli oholit hlavu. Ten mu na to odpověděl: "If you do it, I'll do it," v překladu: "Když to uděláš, jdu do toho taky." Oba byli tedy po celou dobu natáčení holohlaví.

*Předseda společnosti New Line Cinema Arnold Kopelson původně odmítl povolit natáčení šokující vrcholné scény, ale díky Bradu Pittovi (Mills), který prohlásil, že z filmu odejde, pokud bude konec upraven, ke změně nedošlo a režisér David Fincher mohl původní scénu natočit a použít.

 

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 22 130x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 45 Kategorie: historie

Značky: usa , galerie , film , natáčení , 90.léta , hollywood , herec , kultura , david fincher , morgan freeman , brad pitt

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Joan
  • 11.11.2017 01:59
jediný negři který mi nevadí......Freeman a Glover
A co Samuel? 😄
Proto ti je židé podsouvají, moc dobře to vědí.
ten mi přijde trochu namachrovanej !, ale ještě Smith je taky asi v pohodě

Zobrazit celou diskuzi