Rys vs. veverka

27. dubna

USA: Rys červený (Lynx rufus) ukázal při lovu veverky své dovednosti. 

9.8 /10

košík

Zhlédnuto: 21 024x Hodnocení: 9.8/10 Komentářů: 51 Kategorie: příroda

Značky: rychlost , usa , lov , zvíře , šelma , lovec , příroda , akrobacie , strom , rys , drama , veverka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
ty svině
ty kurvo
Dneska ráno cestou do práce jsem na dálnici ve 130 sejmul vrabce. Mrzí mě to, ale ten pičus vidí jak tam jezdí auta a stejně si sedne na cestu. Kdyby aspoň vzlétnul dřív, ale ne. Ten pičus čekal až budu skoro u něj. Tak si to dal o hranu kapoty a čelní sklo. Zvířata jsou divné.
Vysvětlím ti to.... Zvířata se řídí nějakým přirozeným instiktem, který se jim tvoří tisíce let, to asi víš. Tudíž zvířata mají geneticky zakodováno, že je velmi málo predátorů, kteří umí vyvinout rychlost větší jak +70km/h např. Navíc u nás snad ani takový zvíře neexistuje, který by běhalo po zemi. Zvířata, co umí být hodně rýchlá, jsou ve svým počínání lovu taky velice úspěšná a jsou pro vrabce a další oběti fatální hrozbou.
Ty jsi chytrý, dej to přečíst mamce. Bude hrdá!
Moje maminka to právě ví už od mých 2 let, kdy jsem postavil malý funkční jaderný reaktor 🤓
leda si vysral jadýrka z melounu reaktore 💩
Beztak jsme jen nicotni ignoranti, ktere zajima jen fejsbuk, insta, buchty, chlast, auta... Radost nam udela napr. koupe noveho telefonu ale z zadnych jinych veci se neradujeme (vylety do prirody, souzeneni s prirodou..)
Nemáš pravdu 🙂
Pokud se tu přes sentimenty, psané v množném čísle, chceš uklidňovat, že i ostatní mají takto prázdný život, tak tě asi zklamu. Nemají 😆
Podle sebe soudím tebe? Třeba já měl včera skvělý pocit, když jsem konečně ve Wowku vypadl z Pustin a dostal se do lesa, tam ti byl tak krásný vzduch...
Tak ty si sa pekne opustil. My máme život v pohode, ale ty evidentne nie. Mal by si sa zabiť. A ideálne to streamuj na "fejsbuk" nech z teba máme niečo viac, než depku.
Jak by jsi to napsal Ty? Jinak diky za nazor 😉
Že jsi ufňukanej buzerant, se tady nemusíš chlubit
Aby chcíply všechny kočky
Nemám fejsbuk ani instakrám, telefon mám firemní mrdku a úplně mi stačí, a radost mi dělají výlety do přírody s rodinou, kde s radostí svojí dceři odpovídám na nekonečno otázek a jen tiše žasnu co všechno jí zajímá. Tak asi tak 🙂
Vyborne, to se mi libi, jsem na tom podobne, az na maly detail. Ja mam dcery dve 😉 super, diky
Takze jsi jednim z tech, o kterych jsem psal. V poradku, zeptej se mamky co bude k veceri, zapni si pc, vyhon si ho a jinak, je duben, kdyby jsi to nevedel 😉
No pokud to vemu plosne jako lidstvo nebo minimalne zapadni generaci tak to z velke casti rozhodne plati a nechapu ty utlocitny kecy tady kdo se v tom uvidi ten se v tom uvidi kdo ne ten ne tak nechapu tadyty vzthovacny romany co tu pisete...Standa rekl jen na fera jak se veci maji nic vic.
Ja si myslim z eclovek kterej to tak nema nebo ma alepson nejaky sebevedomi tu nema potrebu psat Standovi hovna typu mas na hovno zivot,podle sebe soudim tebe a podobny srance...neni nic spatnyho na tom rict jen obecny fakt.
za mě taky nemáš pravdu, ale k tomuhle dospěješ s věkem
Nemusíš brečet ty buzno
Teda zezacatku by si clovek vsadil na vychcanou veverku. Neskutecny jak tyhle velky kocky dokazou bejt mrstny.
Tak tak. Ale šanci k úniku měla velkou, jenže ji nevyužila. Jak ke konci seskočil na zem a ona v tu chvíli běžela nahoru, tak by v pohodě utekla. Jenže to posrala a místo aby pokračovala rovně, tak to otočila a seběhla zas dolů.
Kam by jako utekla? Výš na strom, na kterém je hladový rys? 😆
Kdyz si to vezmes zpetne, kdyz vezmem v potaz jakej lynx je lovec, tak ta veverka nemela nikdy sanci na preziti 😃 na strome se neschova, lynx vsude vyleze, a na zemi nema nikdy sanc.
Pochopitelně by záleželo i na dalších okolnostech, který už z videa nepoznáme. jestli jsou tam větve, na který by se rys nedostal, jestli by nemohla přeskočit jinám a pod.
Myslim si, že kdyby ta veverka vylezla výš, tak by ten rys zpomalil, měl by strach v té výšce dělat takový kejkle. Navíc využil i odraz od země, tím trochu tu veverku zmátl. Suma sumárum by podle mě měla ve větší výšce větší šanci.
Na zemi by šanci neměla. Ale na stromě ano. Tam by se mohla (případně) schovat na slabou větev, kam už by za ní rys nemohl. Pak už by to bylo jen o tom, jestli by se mu tam chtělo čekat, nebo jestli by to vzdal.
Palmy větve nemají, veveřice byla prostě načisto v piči.
Příště to udělá správně 😉 ...vlastně počkej...
Větve ne, ale zas mají dlouhé a poměrně tuhé listy, co veverku unesou, narozdíl od rysa.
Kurva, ty se s té veverky prostě nechceš vzdát, že ne?! Nech ji odejít. Už to nejde vrátit!
Ne, té veverky se nevzdám. 🤣
Zase může umřít s pocitem, že vykouzlila úsměv tisícům lidí 😀