Rover na Měsíci (1972)

09. července

Takto se v dubnu 1972 prohánělo terénní průzkumné vozítko Rover po povrchu Měsíce - konkrétně směřovalo ke Stanici 4 u Stone Mountain. Rover byl vypuštěn během mise Apollo 16 (desátý americký pilotovaný let v programu Apollo a předposlední, kdy lidé ve 20. století přistáli na Měsíci) a při jedné z vyjížděk dosáhl i rychlostního rekordu 17 km/h.

 

Video poladili chlapci z YT kanálu Dutchsteammachine - záznam 16 mm filmu byl upraven pomocí softwaru DAIN-AI (ze 12 snímků za sekundu na 60 snímků/s) a dále byla provedena korekce barev a synchronizace audiozáznamu.

https://www.youtube.com/channel/UCRGEIYuo_HbUR6GhFLeEkPA

8.6 /10

košík

Zhlédnuto: 19 631x Hodnocení: 8.6/10 Komentářů: 92 Kategorie: historie

Značky: 70.léta , nasa , technologie , vesmír , měsíc , 20.století , apollo

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tak si myslim, žel levněji vyšlo poslat lidi na měsíc, než postavit tak veliký studio 🤔😂
😂
Zeleny platno, to je jasny 😆😆
to, že tam nejsou přidělané hvězdičky, jako v hollywoodských filmech, se dá právě považovat za jeden z nepřímých důkazů o pravosti.
Ve skutečnosti ano a to se týká hlavně foto a video techniky té doby. Pro americkou vládu bylo opravdu levnější a jednodušší na ten Měsíc doletět, než to fejkovat ve studiu.
To je právě ten problém, na měsíc se člověk nedostane. Už dnes by se tam stavěla základna. Každý to už chápe a vzdal snahu o dosažení měsíce. Proto se ovcím DNES předhazuje MARS 😉
Zjisti si neco o planovane misi Artemis, nez ze sebe zacnes takhle verejne delat debila..za par let budou lide na Mesic opet litat a pak si mozna uvedomis, jaky srance si ze sebe tenkrat vypoustel
vsad své peníze prosím (pokud ještě nevyděláváš tak prachy tvé mamy)

Zobrazit celou diskuzi