Okupace 1968

21. srpna

Před 52 lety začala okupace Československa. Na naše území vstoupily armády Sovětského svazu, Polska, NDR, Maďarska a Bulharska. Skončil tak proces demokratizace a komunistický režim začal znovu utahovat šrouby. 

Zdroj: ČT24

7.9 /10

košík

Zhlédnuto: 24 091x Hodnocení: 7.9/10 Komentářů: 171 Kategorie: historie

Značky: česká republika , tank , politika , 60.léta , komunismus , československo , 20.století , okupace , sovětský svaz

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Ty kráso, na naše území vstoupily armády NDR! Klobouk dolů, už 52 let tu jsme 😃
stejne nikdo nikdy nepřizná ze si za to muzeme smai svojí demencí.
kucí neznáte někdo název toho songu v pozadí?
pokračování v rozkladu morálních hodnot obyvatel Československa
Jsi Čech, Čech..... https://www.youtube.com/watch?v=-sYoWsQP9JA
Když jsme sráči a nedokážeme si ubránit vlast, tak dobře nám tak.....
Sráči jsme nebyli, spousta velitelů byla připravena na defenzívu, ale rozkaz je rozkaz. Určitě bychom do sebevědomí rusáků vyryli kurevsky hlubokou jizvu, kterou by viděl celý svět, ale bylo by to krveprolití a následné represe a útlak by byly ještě větší. Sice to teď není ideální, ale můžem se ostatním státům kolem celkem smát.
vždyť nás na dalších 40 let ochránili od LGBT, buzerantů, leseb, migrace, přílišného humanismu, který v lidech utlumí pud sebezáchovy, od otroctví v montovnách, od odpadků místo žrádla, od podřadného postavení v rámci Evropy, od dluhového otroctví, od duševního a kulturního úpadku národa atd.atd..
Ty seš dobrej debil
Kdo to říká ten to je, tomu se to rýmuje 😝
1968 vpád vojsk varšavské smlouvy, o padesát let později v roce 2018 vpád islámské národní gardy.
reakce USA k SSSR-- your business
  • Kim
  • 23.08.2020 21:40
Spojené státy americké, které byly zaměstnány válkou ve Vietnamu,[42] na tuto skutečnost nijak nereagovaly, neboť pro ně byla přednější bilaterální dohoda se Sovětským svazem a poválečné rozdělení tehdejší Evropy respektovaly. Americký prezident Lyndon B. Johnson později označil invazi za „pouhou nehodu na cestě k uvolňování napětí“.[43] Britská vláda nechtěla ohrozit své obchodní zájmy se SSSR a dalšími zeměmi Varšavské smlouvy.
Co na to kandidát havlérky na prezidenta jenerál Petr Pavel co podepsal souhlas se vstupem varšavských vojsk na území Československa? Taky oslavil výročí s havlerkou?
Kecáš?! Fakt to podepsal? Nějakej zdroj?
nekeca, copak ty ses neumel podepsat a nemel jasny politicky nazor v prvni tride? jenerál je rok výroby 1961 btw