Natáčení scény ve filmu Terminátor 2

26. února

USA: Záběry z natáčení slavné scény s nákladním vozem ve filmu Terminátor 2 (1991).

9.4 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 31 879x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 80 Kategorie: historie

Značky: rychlost , nehoda , akce , film , zajímavost , honička , scéna , nákladní auto , natáčení

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
no efekty...popravdě přijde mi to jako videa z ruských nebo čínských silnic co tu bývají
Originálne stunty.. bez používania vyjebaneho CGI boli najlepšie
Kdyz je kvalitne udelany CGI, tak mas neomezenej pocet moznosti, tady to bylo celkem o hubu a nedalo se udělat úplně vše co by režiséři chtěli.
Co to meleš ty píčo? 😂 real efekty si vždycky vytřou s CGI prdel...
pro slepeho ci postizeneho mozna jo.. Ti ostatni trpi.
Pamatuju že v r. 1992 kdy byl Terminátor 2 v kinech to byl neskutečný poprask, všichni měli vyboulený poklopec z těch efektů, které zub času za 30 let nepoznamenal, což je neuvěřitelné. Prodávaly se tehda žvýkačky Pedro a tam byly nálepky ze screenshotů z toho filmu.
scénka známá jako nekonečněmnohokvalt
já sice nemohl vidět Terminatora premiéru 1. července 1992, protože jsem byl sotva počat, ale musím říct, že jako děcko jsem vyrůstal na těch filmech (80,'90'). Dnes jsou sice filmy natáčené s daleko lepšími technologiemi a celkový výsledek efektů ve filmech je někde jinde oproti tehdejší době, za to mi přirostly ty 80/90tkové filmy tak k srdci, že pokud budu mít děcka, určitě je nejdříve "odkojím" na tomto odlschoolu.
btw. Dnes už jedou spíš komiksy, než nabušení herci na svém fyzickém i hereckém vrcholu (né vyvrcholení, ... fešáku), kdy z těch filmů testosteron stříká všemi směry.
A proto to pořád vypadá tak dobře. Ty dnešní digifesty v sobě nemají žádnou kinetiku a vždycky když se na to člověk dívá, tak prostě ví, žeto není skutečný a prostě to v sobě nemáani ždibec reality. Co mě ale nejvíc šokuje, že i ten T-1000 a jeho metamorfózy v dřevních dobách CGI vypadají pořád líp, než v těch novějších dílech, to mi prostě hlava nebere...
Podobně první dva díly Vetřelce vs ty další + poslední Covenant. I když je vidět víc, není to ono. Poctivá filmařina je holt poctivá filmařina.
Je to tak. I když zrovna u Covenanta musím docenit jednu maličkou věc a to chování Facehuggera, kterej se tam sice objeví jen tak zhruba na pět sekund, ale díky dnešním technologiím se podařilo trochu líp podat jak moc je nebezpečnej (i když samozřejmě respekt dvojce a parádní stop-motion animaci v laboratořích) https://www.youtube.com/watch?v=iMaDIIlxYS8
Na stole se mi válí dvoje sluneční brýle z doby kdy šel tento film do kin (r.91), jedny ještě origo zabalené.
diky za info
amáteři, však stačilo použít CGI s green screenem
Nejlepší terminator
Klasika.