Maha Shivaratri 2019

09. března

INDIE: Fotky z jednoho z největších svátků oslavujících boha Shivu – Maha Shivaratri neboli Velká Shivova noc, který se letos v Indii (a Nepálu) koná od 4.března. K Maha Shivaratri se vztahuje mnoho významů a legend. Podle některých je to noc, při níž Shiva tančí svůj divoký  tanec, který se nazývá Tandava – symbolizuje vznik, trvání a zánik, podle jiných legend připadá Mahá Shivarátri na den jeho sňatku s bohyní Parvatí. Symbolicky bývá tato noc spojována s očistou od hříchů, s bdělostí (dosažením Shivového vědomí), s vítězstvím nad temnotou a nevědomostí.

Shiva je také spojován s konzumací mariahuany, a tak jednou z možností jeho uctění je i konzumace “bhangu”(konopí), třeba ve formě konopného nápoje.

7.6 /10

košík

Zhlédnuto: 19 941x Hodnocení: 7.6/10 Komentářů: 46 Kategorie: galerie

Značky: indie , festival , oslava , tradice , kostým , náboženství , asie , nepál , maska , hinduismus

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Je úplně jasné proč byli vymyšleni bohové.. Nějaký génius to vymyslel aby motivoval lidi a dal jim iluzi smyslu života. Pak ale nějaký ještě větší génius to využil a překroutil ať lidi může ovládat. Když si člověk uvědomí že žádný vyšší smysl není tak to dokáže zdrbnout. Náboženství je pro sráče co si nevystačí sami se sebou.
Kazde nabozenstvi je k hovnu....
Žádný Bůh nikdy nebyl, není a nebude, všechno jsou to jen pojebaní pámbíčkáři, jedno jestli křesťané, židáci, ručníkáři, hinduisti a vůbec všelijaká pověrčivá sebranka.
souhlas! Nikomu neberu že věří, do chvíle než mi to začne vnucovat,,to sem pak hnusnej a ten člověk neni nadšenej...žádnej trouba nahoře neni..a je jedno jak se mu říká
A to já si zas říkám, že nějaká vyšší inteligence bude. Asi i ovlivnují dění, pozorují nás a baví se na tom asi jako když my zkoumáme umělé mraveniště. Třeba jsou i ve starém zákoně nějaké pravdivé historické fakty i když příšerně zkomolené tím, jak si je předávali negramoti. Ale dám ruku do ohně za to, že ani jedno náboženství neztvárňuje boha (čti vyšší mocnost) tak jak doopravdy vypadá.
seš nějkej chytrej
Pozri, ja som veriaci. A nikto z veriacich ti to nevnucuje 🙂 Ale staci ze sa tu objavi video akehokolvek nabozenstva a hned sa vyroji zastup ateistov, ktori zacnu mudrovat o vnucovani, panbickaroch, alebo ako ten blb nad tebou ze Buh nikdy nebyl, neni a nebude ... tak porozmysla kto tu komu co vnucuje. Nech si kazdy veri comu chce.
Křestanští představitelé po staletí vykořisťovali společnost a vraždili ve jménu víry, tak se nediv že se nejadou jedinci kteří jsou ateisté( i když vě většině případů se jedná o racionální rozhodnutí a ne o následky výše uvedeného....)
měl jsem stejný názor. jako dítě. ale jak šel čas a vědci začínají odhalovat velikost a rozmanitost vesmíru/vesmírů, došel jsem k prozření, že tam někde existují naprosto všichni bohové, které si kdy kdo vymyslel. Takže i Král Bramborových lidí! 😃
Skoro jak Benátky, ale po cigánsku 😃
vykoristovali? 🙂 tak som rad ze zijeme v tej krestanskej europe, kde nas tak vykoristovali.
Započne nová civilizace v novém světě. Stejně jako civilizace před námi. Pokud se podíváme jakým stylem je ničena tato planeta s fanou a florou.... nečeká nás nic jiného... Ave jarda
Pokud kráčíte cestou tak jako všichni, dojde tam..kde jsou všichni..půjdete li však cestou jinou a jinam nežli jiní , stejně jako já ..dojdete na místa kde nikdo nebyl...místa kde není čas, kde není hmota, a kde je jen bytí v ryzí formě.Kokoti neberu drogy , ani nejsem na ničem závislej..jen lidstvo jako takové je hloupé díky technologiím egu a sobectví...a bude brzy vyhubeno.
vyparávěj… (ale nepřeháněj)
Hodně budeš někde.
Prozraď dealera
A teď trochu vážně...dle mého skromného názoru je už všechno v píči. Lidi proberte se! Je čas učinit změnu. Vemte svůj život do vlastních rukou. Rukou jejíž budete psát svůj vlastní a originální osud. Nebuďte jen hloupé kopie a napodobeniny. Již nastal čas nejvyšší. Oprostěte se od konzumu této společnosti.
Žijte tak jak vy chcete a nenechte se ovlivňovat lidmi jež zaslepila touha po penězích a vládě. Nyní povstantě a neohlížejte se nad věcmi které už nelze vzíti zpět. A vemte tak moc, moc lidu, do vlastních rukou.
  • Aim9
  • 10.03.2019 01:32
Vidim velky spatny, hodne si trpel. Mel bys jist vice hustych polevek.
vždycky jsi byl jen v těle. Nikdy jsi nebyl nikde jinde...
Ešlivá to má nějaký program, nebo je to jen chaotický bordel, kde Shiva šuká s Parvátí za každým rohen...😀
  • Joan
  • 10.03.2019 01:48
B je správně !😜
  • Joan
  • 10.03.2019 01:57
myslim že velká část zdejšího osazenstva, oslavuje Maha Shivaratri konzumací “bhangu” mnohem častěji než jednou za rok !😜
studoval jsem prstaré spisy 8 let...čítal jsem nejstarší texty na zemi, četl jsem překlady z vnitřku pyramid a četl tibetské svitky....atak dále..... díky návodům a meditacím jsem se dostal na zajímavá místa, a konkrétně i ke stvořitely..... Krisna, allah, jezis..a spol jsou všechno falešní bohové....veškeré náboženství tak jak je známe dnes jsou slepá náboženství. Nikam Vám nedovedou... Mnoho tradic bylo špatně pochopenou a překroucenou v opačný smysl.
Bylo byť dobré, když by jsi se vem studiu otřel i o pravopis. Chápu, že je to jen banalita, ale i tak v moudrosti Věků ponekud hloupě působí hrubé chyby která starce jako já praští i, při 4 dioptriích, do oka jako pohlavek. Co platna moudrost Věků a Absolutna když je podána negramotem. Howgh.
no a ty si to po sobě alespoň 5x přečti než něco vyputíš do éteru
Tie prsaté spisy boli čo? Časopisy Leo?
Jenom bohové vědí kde je začátek tohodle všeho,možná v jiné sluneční soustavě...jejich "bible" má asi 300 dílu po 1000 stránkách.... samej létající udělátor a samá zkáza nápodobná atomovej výbuchům.
… jó, jak to bylo s počátkem všeho právě možná neví asi ten sám stvořitel, natož tihle "bohové" (Rgvéda 10.129)
a ten třetí čičmunda nějaký šiva...
  • MDC
  • 09.03.2019 15:10
Až projede kolem vlak, tak jim ani ty malovátka na ksichtech nepomůžou...