Elon se nevzdává

11. června

Vzestupy a pády jihoafrického vizionáře Elona Muska s jeho projektem SpaceX, jehož cílem je snížit náklady na vesmírné cestování a zahájit kolonizaci Marsu.

První let vesmírné lodi Starship k Marsu bez posádky je naplánován na rok 2021. O dva roky později se má uskutečnit let s posádkou.

Na začátku června SpaceX slavila úspěch s raketou Falcon 9, která vynesla vesmírnou loď Crew Dragon se dvěma astronauty na palubě k Mezinárodní vesmírné stanici a opětovně se vrátila na Zemi. Šlo o historicky první případ, kdy americké astronauty dopravila do vesmíru americká komerční vesmírná raketa i komerční vesmírná loď z americké půdy. Spojené státy se tím zbavují závislosti na ruských lodích Sojuz.

SpaceX se stala první firmou, která uvedla do provozu vesmírné rakety na více použití. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 27 164x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 142 Kategorie: technika

Značky: usa , technologie , vesmír , exploze , výbuch , jihoafrická republika , projekt , budoucnost , vynález , planeta , raketa , spacex , vynálezce , inteligence , raketoplán , podnikatel , mars , elon musk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Bohužel shoří jak papír kdyby investoval prachy do nejúčinějších obnovitelných zdrojů udělá líp.Nejsem zastáncem EKO apod sraček ale takovým stylem se chová jako šváb parazit.Zruinuje zemi její zdroje a pak uteče jinam.Ten člověk nechápe evidentně kolik zbývá zemi a chce prostě prachsprostě utéct před zdecimováním země ale nějaký mars mu k tomu nebude utěchou!
😃
Omyl. Zemi nakonec zdecimují ještěři z pekel. Tady je důkaz https://youtu.be/VjQ2t_yNHQs
asi ti uniká, že Tesla (Musk) je majitel největšího výrobce solárních panelů na světě Solar City. Dodává nejmodernější solární panely v podobě střešních tašek a nedávno provedl kompletní zasíťování soláry a bateriemi Austrálii a vyřešil tak skoro úplně blackouty, které tam měly. https://www.tesla.com/solarpanels
takze to mely jen zenske, na to bych se vysral
Ženské mívají spíš bloodout. A to kurva nikdo nevyřeší.
Ženské mívají spíš bloodout. A to kurva nikdo nevyřeší.
Klídek, lidská posádka na Mars nepoletí za našeho života, rozhodně ne s pohonem na raketové palivo, Musk neMusk.
1) on je hoodně "eko"friendly. 2) jeho vlastní slova "když se mám rozhodnout, kam zainvestuju pár % svých peněz a času, vyberu si Mars, před rtěnkama". - tím chci říct, že pláčeš na špatným hrobě, jsou jiný firmy co jsou "eko"nefriendly. 3) až to tady půjde na Zemi celý do sraček, budeš rád, že nějaký týpek dokázal, že se dá bydlet i na jiný planetě a díky tomu můžeš alespoň zachovat lidskou populaci;)
No nejmodernější neznamená nejlepší.Mám kalkulačku z roku 1997 a má solar panel a ten stále funguje na 100%Ono je něco jiného něco říct a něco jiného realita.Když dojde k degradaci na 50% učinnosti tak to je na pováženou.Hlavně to má trable při vysokých teplotách anebo naopak zimě!Jinak vám to neberu zastřešil kus země solárama ale měl je zlevnit co nejmíň při dobrém zisku aby to lidi inspirovalo ale bohužel se to povedlo jen někdě.Škoda.
Je to prťavej panel asi 7mm x 2,8mm ale vyrobí to 3V a asi 12mA.Je škoda že e fotovoltaika víc nerizšířila.Jedna polka dovedla zvýšit účinnost a tak dovedla použít na jejich výrobu prvky snáze dostupné.Jenže určité frakce o to nemají zájem a víte jaké?No rty které mají podíly v ropných společnostech.Odnedávna nás tihle slizouni omezují a my je štědře darujem.Nic víc nic míŇ.Asi už se tu nesetkáme protože mě totálně zablokujou!
Měl se zaměřit na prvotní problém a to je energie.Udělat z nehostinných míst EV elektrárny a napájet jím okolí.Pak to mohl posunout dál a dělat další kroky.Je blbý , že k miliardám mají přístup lidi co moc nemyslí.Jestli si teda myslí , že ho spasí mars je cvok!Ikdyby tam obnovil kyslík a že třeba jo tak chybí voda a pak další látky.Ta planeta neskonala jen tak pro nic za nic je to utopické je to absurdní je to magalomanský!
Nasa je stená zkurvenina jako u nás v čr čd anebo česká pošta.Jede prostě na blbý procenta.Dejme tomu jízdu vlakem tak 4km stojí 15kč a 10km stojí 18kč to je prasečina.Pošta to stwejný ani nebudu jmenovat je to hnůj jak zákon káže!Kdo ale posvětil tyhe orgynizace ten by měl pikat na milión let kdo KDO to byl to by mě zajímalo aT ho zveřejní hajzla!

Zobrazit celou diskuzi