Elon se nevzdává

11. června

Vzestupy a pády jihoafrického vizionáře Elona Muska s jeho projektem SpaceX, jehož cílem je snížit náklady na vesmírné cestování a zahájit kolonizaci Marsu.

První let vesmírné lodi Starship k Marsu bez posádky je naplánován na rok 2021. O dva roky později se má uskutečnit let s posádkou.

Na začátku června SpaceX slavila úspěch s raketou Falcon 9, která vynesla vesmírnou loď Crew Dragon se dvěma astronauty na palubě k Mezinárodní vesmírné stanici a opětovně se vrátila na Zemi. Šlo o historicky první případ, kdy americké astronauty dopravila do vesmíru americká komerční vesmírná raketa i komerční vesmírná loď z americké půdy. Spojené státy se tím zbavují závislosti na ruských lodích Sojuz.

SpaceX se stala první firmou, která uvedla do provozu vesmírné rakety na více použití. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 27 222x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 142 Kategorie: technika

Značky: usa , technologie , vesmír , exploze , výbuch , jihoafrická republika , projekt , budoucnost , vynález , planeta , raketa , spacex , vynálezce , inteligence , raketoplán , podnikatel , mars , elon musk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Элон - наш расстроенный агент, все идет по плану!
Ty jsi hovado.
Si tu žvatlejte ty svoje přízemní sračky, ale tohle je za mě největší vizionář současnosti. Jeho záběr a efektivita jsou neuvěřitelný. Si pro srovnání za sebe shrňtě, co jste dokázali vy za celej loňskej rok...úplný hovno 😉
  • bzum
  • 11.06.2020 17:52
No za mě není vše co je jeho vize úplně super a bezchybný ale třeba SpaceX je super počin a trochu rozhýbal stojaté vody kosmonautiky
Souhlasím se vším co říkáš až na to srovnání co jsme dokázali my a co on, tady ty srovnání jsou vždy uplná sračka, ale jinak máš recht.
Od pohledu mně připadá, jako člověk, co kecá a hovno udělá, ale opak je pravdou. V mých očích největší člověk a jestli je nějaký smysl života, jakože není, tak todle je jediné, co má smysl...
Smysl života je prosperovat a množit se ty vole, jako u každého druhu. Jen člověk je emotivní piča a myslí si, že je za tím ještě nějaký vyšší smysl, nebo že MUSÍ něco dokázat. Třeba mě stačí skvěle placená práce, má hezká manželka, šikovná dcera, dům se zahradou, dvě auta a žádné dluhy. Raduju se z maličkostí, jsem šťastný. Co bych ještě tak asi od života mohl chtít ? 🙂
mohl by ses ještě chtít naučit, že ve 3. pádu se píše "mně". já to třeba umim, ale tak skvělej život jak ty nemám.
Máš recht, kurva. Dík 🙂. Teď už mi v životě nechybí vůbec nic😆😂. Makej, ať se máš tak dobře jako já.
a to, aby tvý potomci, nebo prapotomci měli kde žít, to tě nezajímá? Je hezký myslet na sebe a svou šikovnou dceru, ale když ti uniká, že tvý pravnoučata, potažmo možná i vnoučata budou řešit pro tebe nepředstavitelnej problém, že na zemi začíná bejt problém zdravě žít... Tak to je asi něco k zamyšlení
Přesně to jsem měl na mysli, ale to jemu nedochází...
Doporučuju přečíst Elon Musk: Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti. Obdivuju hlavně jeho ultimátní odolnost vůči stresu, být v životě několikrát v situaci před naprostým bankrotem a riskem miliardových dluhů, pokud se něco posere a nesesypat se je fakt úlet.
víš co. přijde to poprvý, stresuješ se. podruhý, trochu míň. a když je to takhle po několikátý, tak už máš prostě v píči.
Největší respekt tomuhle skvělýmu psychopatovi!!!
No jo,mít všechny prachy světa tak se taky nevzdávam.Svojí kdysy nádhernou planetu jsme si zničili k nepoznání a ted misto investovaní peněz,za učelem obnovit a očistit naší planetu tak raději se lidstvo snaži jako pravy parazit kolonizovat dalši planetu,kterou opět muže postupem častu zničit k nepoznaní,bravo.
Ty jsi fakt červ. On se asi narodil se všemi penězi světa, že. Zapoj trochu hlavu, než vyplodíš takové hovno.
Ty seš fakt jantar. Jednak Musk se jako jeden z mála boháčů snaží dělat něco i pro záchranu planety (viz. Tesla). A druhak podíval ses někdy jak vypadá Mars ty trotle? Tam neni co ničit, tam je to potřeba vybudouvat a prostředí vytvořit. To by chtělo nějdřív trochu myslet, že?
tesla je jen komerční mrdka, co nemá se záchranou planety nic společnýho. jinak musk je frajer
Bez bydlet do jeskyn ty eroduvanej demente...
Co chceš na Marsu prosimtě kolonizovat? Je tam beztak hovno... leda že by tam byl nějakej mimozemskej stroj co by tavil zemské jádro a tím vytvořil dýchatelnou atmosféru.... 🤔
Tesla je startér, kterej má se záchranou, možná né planety, ale lidstva jako takovýho společnýho všechno. Vzhledem k tomu, že v současnosti je ta hrozně komerční Tesla nejhodnotnější automobilkou světa a to i přes to, že existuje pouze zlomek doby, co ostatní automobilky.
A to nemluvim třeba o Solar Roof, kterou vyvýjí a nemá s automobilovym průmyslem nic společnýho. Logicky, je to komerční. Ale jenom kvůli tomu to funguje. Je to soukromá společnost, která vynalézá a inovuje technologie, který nám, jako lidstvu v budoucnu budou velmi prospěšný a následně výdělky investuje do dalšího vývoje...
Kdyby Muskovi společnosti nefungovali na komerční bázi, tak by to v životě nebylo možný útáhnout. Jedinej důvod, proč SpaceX funguje jak funguje je fakt, že všechno okolo, na co on sáhne se prostě daří a jdou z toho těžký prachy, který lze reinvestovat tam kde to je potřeba. 😉
Asi je to furt daleka budoucnost, ale na ten mars chce vlitnou v roce 2030 s tim, ze tam uz posadka zustane a zacne stavet. Uvidime jak to bude a moc se tesim jestli to vyjde.
A zčeho by začali stavět základnu? Kde vezmou materiál na základnu i na měsíci je hovno jak na Marsu to by museli posílat 1000 raket denně, aby měli nějaký materiál na stavbu.
Ty seš fakt koště 😃 😃 😃 Plácáš něco, o čem víš fakt hovno. V roce 2022 má v plánu vyslat tam 2 nákladní lodě Starship s materiálem. Posléze 2024 další 2 nákladní lodě a 2 dopraví s posádkou celkem 61 astronautů. Z toho co tam dovezou pak začnou stavět a postupně budou posílat další lodě s materiálem.
Jak to mam dopici vedet, ja jsem psal jakej ma plan co jsem s nim cetl rozhovor a on tam rekl tohle o Marsu. Se zeptej jeho z ceho to chce stavet demente.
Na co by tam jako posílali 1000 raket ty hňupe? 😃 Oni neplánují stavět Burj Khalifa, ale základnu a postupně ji rozšiřovat. I v nákladní 1 lodi v pohodě dovezou dostatek modulů a materiálu pro stavbu ubikace pro 30-40 lidí.
a žrát tam budou co, písek ?
co máš v hlavě?
Takže pošlou 61 astronautů a postaví ubykace pro 30-40 lidi 🤣 do 5let nám Musk přiveze Vetřelce 😁 on ten Musk bude velký srandista, když sranduje s atomovkama 🤣
Žádní lidé na Mars nejbližší desítky let nepoletí, když nepočítám sebevrahy jestli někdy nebo něco poletí na Mars tak to budou roboti. A to se nebojím napsat dnes 11.06.2020 jenom roboti budou schopní na Marsu přežít nějakou dobu a případně postavit, sestavit primitivní základnu.
Tak kdybys uměl číst tak by sis přečetl, že podle plánu tam kromě těch 61 astronautů ve 2 dopravních lodích májí letět také 4 nákladní lodě. Nehledě na to, že cesta tam trvá půl roku, takže logicky v těch samotných lodích je dostatek místa a kapacity, aby tam ti lidé mohli žít.
Proč by tam jako podle tebe nemohli lidé přežít ty troubo? I ve stavu beztíže ve vesmíru už třeba Polyakov žil přes 400 dní v kuse a to i přestože ve stavu beztíže ztrácíš 1% hustoty minerálů v kostech každej měsíc. Na Marsu je gravitace, takže tam není důvod proč by se tam nedalo žít klidně natrvalo.
A nakonec, tak když si tak tupej a myslíš si to fajn. Nicméně SpaceX už tehle časovej plán oficiálně oznámil a zatím vždy když něco oznámil, tak to +- 1 rok v termínu skutečně dodržel. Takže si myslim, že tak maximálně do 5 let tam lidé skutečně budou. 😉 S tím termínem mimochodem počítají i odborníci z NASA takže asi tak.
😃 😃 Tak že tady jsou až takhle dementní lidi to bych fakt nečekal. Konzervace potravin ti asi nic neřiká viď? Tak pro ty s menším IQ... Samozřejmě si řádně upravené a konzervované potraviny, které vydrží klidně několik let povezou s sebou a také na Marsu plánují udělat mikroprostředí, kde budou pěstovat zeleninu. Později i chovat zvířata.
Je otázka času, kdy mu ten hangár levičácká svoloč vypálí je rasista z J. A. R.
Holý Bárta Viktořík Klempíř nebo , kterej z nich je rasista?
Je to sice první soukromá raketa ve vesmíru na papíře, ale know how je od NASA, ten blbeček prý uvažuje že pošle atomové bomby na Mars a jinak co teď dokázal Musk, dokázali sověti už v roce 1961
Know how fakt není od NASA, technologie využitá u boosterů Falcon 9 je totálně odlišná od té, co používala NASA, jiný typ paliva, zcela nově vynalezené raketové motory Merlin... Jedno s druhym. Hlavní aspekt je to, že se ty boostery vrací nepoškozené a dají se znova použít. SpaceX za setinu rozpočtu NASA dokázal to co NASA nikdy nedokázala.
Jo a o těch bombách, za A mluvil o termonukleárních bombách vyslaných na za účelem změnit klima na Marsu aby se tam dale lépe žít. Za B ač to je teoreticky možné udělat, tak to Musk řekl jako vtip v nějaké večerní show. Ono je potřeba si věci zjišťovat a nevěřit každému blábolu.
Ty musis bejt dobrej pripad 😃
Ve SpaceX jsou bývalí lidé z NASA (například na začátku roku tam šel bývalý vedoucí programu lidských posádek ve vesmíru) a konzultace probíhaly taky s NASA. Opravdu to není tak, že přivezte si raketu a my vám ji odsud odpálíme a bude to. Problém národních vesmírných programů je ten, že se k tomu vyjadřuje hromada institucí a každá má své požadavky včetně armády.
Musk je z toho typu lidí, kterým se na začátku všichni smějí, ale jsou to přesně oni, kteří posouvají lidstvo dopředu. On dělá to, o čem lidi snili minulé století. Na to respekt nestačí.
Co posunul dal? Musk má know how od NASA a NASA má know how od von Brauna tak jestli někdo lidstvo posunul vpřed tak von Braun.
Přesně, Hitler a jeho nacističtí experimentátoři nás posunul o století dál.
nasa měla motory ze sovětského svazu.
To je pravda, ale pokud vím, von Braun už nějakou dobu nežije a jejich vesmírný program byl zaseknutý na mrtvém bodu.