Calcio Storico (foto + video)

20. června

ITÁLIE: V italské Florencii se hraje tvrdý sport podle pravidel ze 16.století. Historie calcio storico (v překladu "historický fotbal") sahá do roku 1530, kdy město obléhala armáda císaře Karla V. Město sice trpělo hladem a morovou nákazou, přesto se ale před očima obléhatelů konal zápas. Tradice trvala bez přerušení až do roku 1739, znovu se Calcio storico začalo hrát v roce 1930. Za obnovou tohoto sportu stáli tamní fašističtí politici, kteří v rámci tehdejší propagandy vychvalovali italské fotbalové úspěchy a poukazovali na to, že kopaná je ve skutečnosti italský vynález. 

Na každé straně je 27 hráčů ze 4 týmů, které reprezentují čtvrti ve Florencii (Santo Spirito, San Giovanni, Santa Croce a Santa Maria Novella). Jedno utkání, které kombinuje fotbal, rugby a zápas trvá 50 minut a povoleno je téměř vše. Po několika brutálních střetnutích radnice v roce 2008 poněkud doplnila pravidla. Hlavní změnou je to, že zápasů se nesmí účastnit nikdo, koho v minulosti odsoudili za vraždu, únos nebo jiný závažný zločin. Nová pravidla také zakazují kopy do hlavy, dupání po ležících hráčích nebo držení protihráče, zatímco ho někdo jiný mlátí.

Fotky jsou z právě probíhajícího ročníku (14.6.-23.6.) a video je z finále mezi týmy Bianchi a Rossi v roce 2017.

6.2 /10

košík

Zhlédnuto: 23 551x Hodnocení: 6.2/10 Komentářů: 31 Kategorie: sport

Značky: fightclub , bitka , zápasník , fotbal , tradice , itálie , zápas , evropa , rugby , florencie , 16.století

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Ak sa mohla z vlka vyvinúť čivava, tak to tým talianským fašistom aj verím, že sa z tohto mohol vyvinúť futbal.
me spis pride ze to tady komentuje samej buzerant kdyz prvni co vas napadne je ze to sou buzny . ja bych tam lupl jezte dva bejky ale to uz sem moc ve spanelsku asi
Tak jsme zase o něco chytřejší. Fotbal může být ještě debilnější než normálně.
jeden hraje ,zbytek se vali a soulozi...pro vymlety buzny z lochu idealni
WTF ???
To je hrozná píčovina
lepší než fotbal jen je na hlavu že simulujici buzerant je lip placenej jak mlátící se magor no co 😃
Pořád lepší jak normální fotbal. Tady ani nemusíš simulovat, aby jsi dostal přes držku.
Jestli je to historický fotbal, proč k tomu hraje ta dementní muzika? Hele, ok. Beru to. Poprosil bych ale střední Ameriku, aby zase začala hrát Tlachtli. Větinou to končilo tak, že vítězný tým byl obětován bohům. To by byl chlapský sport!
.... v neděli v pět desét, sraz u baníku. desítka vleze se, pak ještě jedna. co čumíš frajeré, chceš do ciferníku?... 😃